Massages


Op deze pagina vindt u de verschillende massagevormen waaruit u kunt kiezen bij Massagepraktijk Groessen; combinaties zijn altijd mogelijk in overleg.

Daarnaast vindt u de prijzen per behandeling van resp. 35, 65 en 95 minuten.€ 30,-

€ 45,-

€ 60,-

Sportmassage


Sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van diens sportbeoefening weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen. Massage geeft verbetering van de doorbloeding en stofwisseling. Het geeft stimulering van de spieractie en afdrijving van vocht. Door ontspanning of juist activering van de spier wordt de spierspanning beïnvloed. Verder kunnen verhardingen in de spieren worden bestreden. Massage heeft een postieve invloed op het welbevinden door een kortere hersteltijd, verdieping van de ademhaling, slaapbevordering en verbetering van de mentale stemming.
Ontspanningsmassage


Een ontspanningsmassage bestaat uit effleurages (strijkingen), knedingen en drukpuntmassage. Ik wissel de massage steeds af. Dan weer heerlijke lange strijkingen en vervolgens een stevige kneding en zo heeft het veel positieve effecten op lichaam en geest. Zo ontspant het harde, gespannen en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, neemt stress weg, de ademhaling wordt regelmatiger en de hartslag wordt rustiger.€ 30,-

€ 45,-

€ 60,-

Hotstone Massage


Hotstone massage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking. Basaltsteen is het beste materiaal voor hotstone massages, want het houdt de warmte langer vast en geeft deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. De stenen zijn afkomstig uit de Andes en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen. De stenen worden in een speciale "heater" verwarmd tot een temperatuur van +/- 43 graden celsius. De stenen geven de warmte geleidelijk af aan het lichaam. Met de stenen (en handen) wordt uw lichaam gemasseerd.


€ 35,-

€ 50,-

€ 65,-

Ayurvedische Massage (wellness)


Deze Ayurvedische massage vindt zijn oorsprong in India en is gericht op het afvoeren van de "slechte" energie via de extremiteiten, om plaats te maken voor nieuwe "goede" energie. Dit in tegenstelling tot de traditionele westerse massage die de spierweefsels onder handen neemt met tot doel afvalstoffen te verwijderen

In deze welnessvorm wordt er slechts met mate omgegaan met de drie Dosha's: Vata dosha, Pitta dosha en Kapha dosha.

Marmapunten zijn plekken waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten: aders, zenuwen, gewrichten, botten, huid, vlees en spieren.

Deze punten zijn sterke energiecentra, die vergelijkbaar zijn met acupunten en krijgen extra aandacht.


Er wordt tijdens de massage gebruik gemaakt van weldadig veel warme olie.

€ 35,-

€ 50,-

€ 65,-

Manuele Lymfe Drainage (therapeutisch)


Manuele Lymfe Drainage (MLD) is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren en  zo het menselijk lichaam te versterken.

In tegenstelling tot veel andere vormen van massage bestaat MLD uit een lichte aanraking van de de huid en de direct daaronder liggende weefsels. De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. MLD voelt weliswaar licht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot.


Pulsing


Pulsing is een helende behandelmethode die uitnodigt tot diepe ontspaninng en loslaten. De techniek bestaat uit het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam in combinatie met openende bewegingen. In het pulsen benut je de kracht van ritme en bewuste aanraking om het lichaan aan zijn oorspronkelijke stromende staat te herinneren. Het ritme wordt aan het lichaam aangepast. Het pulsen werkt door tot in de diepst gelegen cellen van het lichaam en nodigt alle organen en spieren uit mee te vibreren. Dit geeft een gevoel van koestering en geborgenheid, waardoor het veiliger wordt om te voelen wat er in je leeft. Een behandeling waarbij de gast gekleed kan blijven. Maar ook ideaal in combinatie met de andere massagevormen.


Bindweefsel behandeling


Een bindweefsel behandeling wordt, logischerwijs, toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich o.a. tussen de spieren en de huid. Op het lichaam bevinden zich zones die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones zullen blokkades verdwijnen.


De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze grepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde verklevingen minder worden. Ook deze vorm kan perfect  gecombineerd worden met andere massagevormen.

LomiLomi


Lomi Lomi is een zeer mooie massagevorm die voortkomt uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden (Polynesië). Traditioneel wordt deze massage op Hawaï van generatie op generatie doorgegeven. Bij de Lomi Lomi massage wordt het hele lichaam (met uitzondering van de intieme delen) gemasseerd met warme olie. De uitvoering gebeurt door voornamelijk met de onderarmen mooie lange en vloeiende bewegingen op het lichaam toe te passen. De Lomi Lomi masseur oefent de massage uit als een dans, die spanningen wegspoelt en de energiestromen in het lichaam stimuleert. De Flying Dance, een Hawaiiaanse bewegingsmeditatie waarbij er bewogen wordt vanuit de heupen, is hierbij de oorsprong. Daarbij wordt zachte, rustgevende Hawaiiaanse muziek afgespeeld, waarbij je jezelf op 1 van de prachtige eilanden waant. De Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van deze fantastische natuur, het voelt aan als een golvende beweging over het lichaam. Mede doordat verschillende lichaamsdelen tegelijk worden gemasseerd, wordt de controle verloren en ontstaat er diepe ontspanning.

Deze lichaamsmassage heft zeer snel blokkades op en is bovendien geweldig om te ontvangen, super om te geven en mooi om te zien.

€ 35,-

€ 50,-

€ 65,-

€ 30,-

€ 45,-

€ 60,-

€ 30,-

€ 45,-

€ 60,-

€ 50,-

€ 65,-